De Kingfisher/Ijsvogel

De Kingfisher/Ijsvogel

De ijsvogel, als symbool voor administratie- en opruimcoaching, waarom? Ik vertel het graag. Het is een gevoel dat matcht met wat ik bereik met mijn klanten, investeren in je eigen groei en vooruitgang!

Er was eens een klein vogeltje…

Na de duif werd deze eropuit gestuurd vanuit de Ark van Noach.

Zijn buikje kleurde warm oranje door de ondergaande zon onder zich en zijn vleugels werden helderblauw door de wolken boven hem. Er valt heel veel leuks te lezen over het ijsvogeltje! Regelmatig krijg ik de vraag waarom een kingfisher- oftewel ijsvogellogo?

Het is een optelsom van de vogel in het echt te hebben gezien en de informatie en symboliek die erover is geschreven.

De eerste ontmoetingen waren een jaar of vijf geleden in Belgi√ę en in Sri Lanka. Daarna zagen we nog vele van deze zeer opvallende vogels in India, iedere keer een wauw moment bij deze wondertjes in de natuur met de zeer felle kleuren.

Diverse culturen geven deze vogels krachtige en mooie symboliek mee zoals: trouw, loyaliteit, schoonheid & voorspoed, zonneschijn, doelgerichtheid, doorzettingsvermogen, water & vuur, de balans tussen actie & stilte, flamboyant, kleurrijk en scherpzinnig! Van het hart en de veren werden zelf talismannen gemaakt om het onheil af te wenden.

De ijsvogel vliegt tot 80 km per uur en voedt zich voornamelijk met vis, leeft graag bij helder en stromend water.

Ook wij nuchtere Nederlanders hebben wat met de vogel. Zonder dat we het vaak wisten hadden we (iedereen ouder dan 20 toch) het beestje ongemerkt in onze handen als watermerk in het laatste blauwe gulden tientje.

Ik kan er nog meer over vinden en schrijven wat ik leuk vind… maar in 1 zinnetje aangeven waarom dus niet, beetje verliefd op dit mooie vogeltje!

Het is een gevoel dat voor mij symboliseert wat ik bereik met mijn klanten, investeren in je eigen groei en vooruitgang!