Kingfisher Coaching

Kingfisher Coaching

Stapelen de rekeningen zich op, heb je geen idee van de inkomsten en uitgaves die je hebt, puilen je kasten uit? Kortom, ben je het overzicht en de structuur in je leven ineens kwijt?

Als praktisch life coach begeleid ik je naar een opgeruimder leven door de financiële en huishoudelijke chaos samen met jou inzichtelijk te maken. En dit overzicht geeft orde, rust en ruimte. En rust en orde in je hoofd geeft energie en ruimte voor het ontplooien van nieuwe initiatieven!

Het kan iedereen overkomen: je partner regelde altijd alles, en ineens sta je er alleen voor. Je krijgt een nieuwe drukke baan of je eigen bedrijf neemt ineens een vlucht, waardoor alles thuis ‘even’ blijft liggen. Je verliest je baan, of raakt door een persoonlijke tegenvaller of tragedie in een dip, en ineens is alles je teveel. Of je vind het gewoon een vervelende klus!

Iedereen heeft een uniek verhaal, en daarom kiezen we tijdens een gratis kennismakingsgesprek samen jouw persoonlijke  plan van aanpak.

Wat kan ik voor je doen:

- administratiecoaching;
- opruimcoaching;
- een combinatie van beide.

Administratiecoaching
Kingfisher Coaching helpt je graag om de administratie van je papieren en/of het organiseren van je financiële huishouden en agenda te ordenen. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over de praktische kant van zaken en dat helpt om ruimte te krijgen voor andere dingen.

We zullen gaan kijken naar:

 • Die grote stapel (digitale) post en papieren (en deze op orde brengen).
 • Wat bewaar je, hoelang en wat kan weg.
 • Ingewikkelde brieven, waarvan ik je een heldere uitleg geef en indien nodig wordt er een bezwaarschrift geschreven.
 • Een overzicht van je inkomsten en uitgaven.
 • Eventuele betalingsachterstanden en hoe we deze wegwerken door middel van regelingen.

We kunnen indien gewenst ook kijken naar de volgende vragen:

 • Wil je blijvende hulp?
 • Waar valt op te besparen, wat zijn je doelen?
 • Is alles nog actueel of kunnen er abonnementen of verzekeringen anders?
 • Welke normen en waarden neem je mee in je huidige financiële gedrag?

Indien nodig worden instanties gebeld om afspraken te maken. We vragen opheldering met betrekking tot zaken die niet geheel duidelijk zijn, want duidelijkheid is belangrijk!

Plan van aanpak:

Tijdens ons gratis kennismakingsgesprek brengen we alles samen in kaart. Voordat we aan de slag gaan, is het belangrijk dat er een wederzijdse klik is en dat we op een gelijkwaardige manier kunnen samenwerken. Motivatie en openheid is belangrijk, je moet er zelf voor willen gaan!

Gaan we er voor dan stellen we samen de volgende zaken op:

 1. Een plan van aanpak en uitvoering;
 2. Een to-do lijst van lopende zaken;
 3. Per bijeenkomst de actiepunten ter voorbereiding van de volgende afspraak.

Na iedere samenwerking krijg je per mail een verslag van bevindingen met tips. Hier gaan we eveneens mee verder tijdens een vervolgafspraak.

Opruimcoaching
'Ooit betekent vaak nooit, loslaten is het toverwoord.'

Soms loopt niet alleen je hoofd vol, maar ook je huis. Dit gaat geleidelijk, vaak zonder dat je er erg in hebt. Kleding die niet lekker zit, spullen waar een nare herinnering aan vastzit. Welk gevoel krijg je als je het vastpakt? Vaak verzamelen we meer dan dat we het met een gelukkig gevoel gebruiken. Het proces van keuzes maken stellen we vaak uit. Zowel mentaal als lichamelijk kost het energie, alsook het 'niet doen'. De gedachte alleen al brengt onrust.

Alles bewaren voor 'ooit' geeft volle kasten en overbodige ballast. En dat is niet nodig. We kijken hier samen naar. Met de handvatten die ik je aanreik, is het mogelijk om hiermee zelf verder aan de slag te gaan. Als je de opgeruimde kast openslaat en weet wat en waarom het er ligt, dan geeft dat geestelijke ruimte, energie en blijdschap. Ik help je bewust te kiezen voor wat je wel en niet behoudt. Wat neem je mee jouw toekomst in en wat geeft je rust.

Kingfisher Coaching werkt o.a. volgens de methode van Marie Kondo, een bekende Japanse schrijfster. Zij inspireert ons in het keuzeproces. Does it spark joy?

Linkje 'Marie Kondo' naar haar pagina. http://tidyingup.com/

Als je behoeft hebt aan zowel een administratieve – alsook een opruimcoach, dan is een combinatie natuurlijk ook bespreekbaar.

Of heb je meer behoefte aan een luisterend oor, iemand die je gezelschap geeft en met jou meegaat naar afspraken, of op tripjes? Ook dan sta ik aan jouw zijde.

Loop de 'checklist' eens rustig door. Wat zou jij graag willen?

 • Opgeruimder leven.
 • Investeren in jezelf
 • Je doelen verwezenlijken
 • Je los maken van overbodige ballast
 • Rust en ruimte
 • Balans in je leven
 • Een duwtje in de rug bij moeilijke beslissingen
 • Een luisterend oor
 • Gezelschap
 • De regie over je leven in eigen hand nemen.

Als je één of meerdere van bovenstaande zaken met ‘ja’ beantwoordt, neem dan contact met mij op. Samen gaan we aan de slag!

En heb je weer rust en ruimte in je leven en in je hoofd en wil je nieuwe initiatieven ontplooien, of lang gekoesterde wensen in vervulling laten gaan? Kijk dan ook eens bij Bucketlist Coaching!