Opruimcoaching

Opruimcoaching

Het bewust kiezen van wat je wel en niet behoudt. Wat neem je mee jouw toekomst in en wat geeft je rust. Alles bewaren voor ooit geeft volle kasten en ballast. Want ooit is vaak nooit. Of op een verkeerd moment omdat het opeens moet.

Kleding die niet lekker zit, waar je je niet vrij in voelt of waar een nare herinnering aan zit. Welk gevoel krijg je als je het vastpakt? Maakt het je blij, voel je je er gelukkig in? Vaak verzamelen we meer dan dat we met een gelukkig gevoel gebruiken.

Dit proces van keuzes maken stellen we vaak uit. Het kost tijd en ook energie, geestelijk. Het niet doen kost ook energie. Als je de kasten opendoet en weet waarom er zaken liggen, geeft dit vrijheid en een blij gevoel!

Ruimte in de kasten, in de huiskamer, op zolder en in de logeerkamer geeft ook geestelijk ruimte en energie. Je laat dingen los. Je maakt keuzes voor jouw toekomst en vooruitgang. Foto’s, boeken, muziek, we bewaren heel veel, ook zaken die we in ons hart kunnen bewaren of zaken die ons geen goed gevoel meer geven.

Na een grote verandering in je leven, of eens in de zoveel jaar, is het goed om orde op zaken te stellen en je af te vragen of de spullen om je heen je gelukkig maken of dat je het om bepaalde redenen toch behoudt. We kijken hier samen naar. Met de handvatten die ik je aanreik, is het goed mogelijk om hiermee zelf verder aan de slag te gaan.

Marie Kondo, een bekende Japanse schrijfster, inspireert in dit keuze proces. Does it sparkle joy?

Ik verheug me op een kennismaking met jou en jouw doelen!