Ron van der Henst

Ron van der Henst

Ik heb Juliette leren kennen op een moment in mijn leven waarop ik geen open kaart durfde te spelen over mijn ‚Äúgeheim‚ÄĚ. Na mijn scheiding heb ik als verdoofd niet meer adequaat gereageerd op post rondom deze scheiding. Dit zorgde voor hoge schulden.

Juliette is to the point en heeft, op een voor mij ongemakkelijke manier, de waarheid omhoog gehaald. Alles op tafel gekregen bij me. Wat schaamde ik mij. Toch ook opgelucht dat dit geheim nu in het licht kwam. 5 jaar had alles stilgelegen en dit veroorzaakte zoveel spanning dat ik er onder andere vergeetachtig van werd en altijd op de vlucht was. Altijd angst voor de brievenbus inhoud of voor een deurwaarder aan de deur.

Ze leerde me om alles overzichtelijk in een systeem op te ruimen, om schuldeisers te benaderen, om eerlijk te zijn en mijn verantwoordelijkheid te nemen, om afscheid te nemen van herinneringen. Mijn huis is van zolder tot kelder en in alle kasten uitgemest inmiddels.

Ik weet niet wat de uitkomst is van alles omdat ik nog wacht op uitspraken van derden rondom de chaos die ik heb gecre√ęerd. Ik heb, toen het probleem nog niet zo groot was, een keer aangeklopt bij de schuldhulpverlening. Ze konden toen niets voor me doen gezien mijn inkomen en mijn eigen woning. Daarna ben ik vol schaamte over de situatie weer in mijn schulp gekropen en was niet bij machte om alles op te pakken of om hulp te vragen.

Juliette coacht op een zeer directe en soms harde manier maar dit was in mijn geval nodig om wakker te worden. Ik wil heel graag vooruit in mijn leven en krijg nu ook de handvatten hiervoor.


Comments are closed.